Granzow Piping Solution

Helhetslösningen inom rörsystem för tryckluft

En tryckluftsanläggning består inte bara av en kompressor eller ett rörsystem, utan alla delar måste vara optimerade för varandra och tillsammans skapa en väl fungerande anläggning. Ofta stämmer det gamla ordspråket ”Det blir aldrig bättre än den svagaste länken” väldigt bra, och vår uppgift är att se till att det inte finns någon svag länk som kan orsaka tryckfall, läckage eller sämre kvalité på luften.

Med vår egen helhetslösning inom rörsystem för tryckluftsanläggningar, Granzow PS, kan vi med våra 50 år i branschen erbjuda våra kunder en komplett lösning, från kompressorn till slutanvändaren, och därmed se till att anläggningen blir så optimal som möjligt efter kundens behov.


Transair – Det smidiga rörsystemet för tryckluft

I vår helhetslösning för rörsystem, Granzow PS, så har vi valt att jobba med Transair – ett rörsystem för tryckluft som är ett extremt smidigt och enkelt system att montera och arbeta med.

Eftersom det är tillverkat i det väldigt lätta materialet aluminium och man monterar det med kopplingar som man skruvar ihop rören med, så går arbetet mycket snabbt. Dessutom rostar inte aluminium så livslängden blir betydligt längre och luftkvalitén betydligt bättre än traditionella rör som är tillverkade i stål, och luftkvalitén bättre.

På grund av de smidiga kopplingarna och utbytbara komponenter så är det väldigt enkelt för användaren att ändra, komplettera och justera efter behov. Ingenting är omöjligt med Transair.

Broschyrer finns längst ner på sidan!

För direktleverans av Transair lagerför vi rör, kopplingar och andra tillbehör i dimensionerna Ø25-, Ø40- och Ø50 mm, men självklart kan vi ta hem allt i Transair-sortimentet på beställning med en kortare leveranstid.

Varför Transair?

Transair har funnits sedan mitten på 1990-talet, och det är de många fördelarna med Transair som har gjort detta rörsystem så omåttligt populärt.

Några av fördelarna:

  • Tillverkade specifikt för tryckluft
  • Extremt smidigt att montera
  • Stabila kopplingar med skruvfunktion, så ingen svetsning eller annan fästanordning krävs
  • Viktmässigt lätta på grund av att de är tillverkade i aluminium
  • Rostfria
  • De är invändigt behandlade, vilket gör insidan på rören extremt släta som i sin tur motverkar tryckbortfall och ger bättre luftkvalitet
  • Ingen läckage på grund av Transairs patenterade tätningsteknik
  • De går att komplettera med befintliga system
  • Lätt att återanvända – Ta med rörsystemet vid lokalbyte
  • De uppfyller kraven för ISO 8573-1

Transair är ett kostnads- och miljöeffektivt alternativ

Kombinationen att de är lättmonterade tillsammans med att de också är energieffektiva gör att Transair både blir ett kostnadseffektivt alternativ vid montage då arbetskostnaden blir lägre, och också ett bra miljöval då de är mycket energieffektiva på grund av lägre tryckfall.

Energieffektiv = Lägre elförbrukning = Bra för miljön och lägre elkostnader!


Transair Broschyr


Kontakta oss så hjälper vi er med ert nya rörsystem!
Tel: 0171-47 80 00
Mail: sales@granzow.se